De foto in de kop van deze website is het gezin van Johannes Stellingwerf en Froukje la Fleur. Vanaf 2002 ben ik bezig geweest de gegevens van alle afstammelingen van dit ouderpaar bijeen te brengen. De kinderen van Johannes en Froukje zijn de stamvaders en stammoeders van de verschillende takken. Vanaf 2005 heb ik informatie verzameld over het voorgeslacht van Johannes en Froukje en ben ik begonnen met het verzamelen van foto’s. In 2008 heb ik alle gegevens samengebracht en gepubliceerd in een boek.

Op de foto staan:
Achter: Haye, Maartje, Pietje, Liefke
Voor: Anna, Daniël, vader Johannes Stellingwerf, Akke en moeder Froukje la Fleur

Klik op de links in de zijbalk voor alle foto's over de familie Stellingwerf La Fleur.

Het boek over Johannes Stellingwerf en Froukje la Fleur

Het boek over de voorouders en nazaten van Johannes en Froukje is in 2008 verschenen.  

Beschrijving van het boek 

Maartje van Sluis-Poortstra Voorouders en nazaten van Johannes Stellingwerf en Froukje la Fleur. Berlikum, Van Sluis, 2008. 180 pagina’s. Het boek meet 19 x 25 cm en bevat ca 110 afbeeldingen, voor het merendeel foto’s. ISBN 978-90-809696-3-6. De prijs was € 15,--. 

Het boek bestaat uit drie delen: 

1. Johannes Stellingwerf en Froukje la Fleur; een blik op hun leven. 

2. De voorouders van Johannes en Froukje met informatie over de herkomst van de familie. Heeft de naam la Fleur nu een Franse herkomst of niet? Is de naam Stellingwerf ver terug te voeren? Waar komen de voornamen in de familie eigenlijk vandaan? Op deze en vele andere vragen vindt u antwoorden in dit hoofdstuk. 

3. De nazaten van Johannes en Froukje. Van elk van hun kinderen vindt u hier een blik op hun leven en zoveel mogelijk gegevens over hun nazaten verzameld. Dit deel is leuk om informatie over de familie in na te slaan. Geboortes, huwelijksjubilea en overlijdensdata: het is allemaal te vinden in dit boek. 

Het boek is uitverkocht. Het is te leen bij Tresoar.